Na te destinacije ponovno iz ljubljanskega letališča

Izbira letov iz ljubljanskega letališča se povečuje, obetajo se tudi nove destinacije.
Oglej si celoten članek

Po več kot enoletnem premoru zaradi pandemije covida-19 se je v ponedeljek na letališče vrnil Brussels Airlines, ki v Bruselj trenutno leti trikrat tedensko, število letov pa naj bi se v prihodnje povečalo. Danes bodo na Brniku prvič pozdravili tudi Air Montenegro.

Brussels Airlines se je tako na ljubljansko letališče vrnil tik pred začetkom slovenskega predsedovanja Svetu EU. V belgijsko prestolnico bo sprva letel vsak ponedeljek, petek in nedeljo, kasneje pa se bo skladno s povpraševanjem število letov povečevalo, so danes sporočili iz Fraporta Slovenija, ki upravlja z letališčem. Poslovodni direktor Zmago Skobir je pozdravil neposredno povezavo z Brusljem: "Veseli smo, da se je Brussels Airlines odzval na potrebe po letih, ki nastajajo zaradi predsedovanja Slovenije Svetu EU. Upamo, da bo zasedenost letal že v začetnem obdobju letenja dobra in da bo družba linijo že kmalu okrepila z dodatnimi leti."

Danes popoldne bodo na Brniku prvič pozdravili še letalskega prevoznika Air Montenegro, ki bo zaenkrat dvakrat tedensko letel v Tivat. Septembra namerava ponudbo letov razširiti še z leti v Podgorico.

Popotnik Na to destinacijo že kmalu direktno iz ljubljanskega letališča

Na ljubljanskem letališču trenutno redne lete ponuja še osem prevoznikov: Aeroflot v Moskvo, Air France v Pariz, Air Serbia v Beograd, LOT Polish Airlines v Varšavo, Lufthansa v Frankfurt, SunExpress v Antalijo, Transavia v Amsterdam in Turkish Airlines v Istanbul. Obstoječim prevoznikom se bodo po navedbah Fraporta Slovenija čez poletje pridružili še drugi, po trenutnih napovedih Wizz Air v Bruselj-Charleroi, British Airways v London Heathrow in Easyjet v London Gatwick, Swiss International Airlines v Zürich, Israir v Tel Aviv, Iberia v Madrid in Flydubai v Dubaj.

"Večina prevoznikov ob normalizaciji zdravstvenih razmer pričakuje povečano povpraševanje po potovanjih z letali, čemur se bodo prilagajali z dodajanjem letov v vozni red," pravijo v Fraportu Slovenija, kjer bodo v četrtek prvič pozdravili potnike na novem terminalu.

V družbi sicer še pojasnjujejo, da sproščanju ukrepov za zajezitev epidemije sledi čarterski promet. Turističnim agencijam oživljanje čarterskega prometa dobro uspeva, ta je v poletnem obdobju stekel v večjem obsegu kot prejšnjo sezono. Med najbolj privlačnimi čarterskimi destinacijami so grški otoki, turška Antalya, Djerba v Tuniziji, egiptovski Šarm el Šejk in Hurghada ter Barcelona, Madeira in Tenerifi.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.