Na Brniku zimski vozni red, to prinaša in odnaša

Foto: Anže Petkovšek Letališče Brnik Foto: Boštjan Tacol slovenija 16.10.09, falcon, vladno letalo, brnik, foto: bostjan tacol
Na Brniku je začel veljati zimski vozni red, v katerem bo z letališča mogoče potovati s 14 rednimi prevozniki na 16 rednih povezavah.
Oglej si celoten članek

Glede na lansko zimsko sezono to pomeni dve povezavi manj, bodo pa pogostejši leti do vozlišč v Münchnu in Zürichu, so sporočili iz družbe Fraport Slovenija. Zimski vozni red bo veljal do 29. marca prihodnje leto.

Lufthansa bo v zimskem voznem redu ponudila večjo tedensko frekvenco letov v München, so pojasnili v Fraportu. Ta se bo povečala s sedem na 10, prevoznik Swiss pa bo letenje v Zürich okrepil z 11 na 14 letov na teden. Kot so zapisali, okrepljena povezava v Zürich prinaša tudi priročnejše dnevne jutranje lete, ki bodo koristili potnikom z zagotavljanjem bolj prilagodljivih in učinkovitih potovalnih povezav naprej.

Skupaj bo v zimskem voznem redu potnikom sicer na voljo 16 rednih letalskih povezav s 14 prevozniki, in sicer bo AirBaltic do dvakrat tedensko letel v Rigo, Air France bo dnevno letel v Pariz, Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico, Air Serbia 16-krat tedensko v Beograd in dvakrat tedensko v Niš, Brussels Airlines štirikrat tedensko v Bruselj, EasyJet štirikrat tedensko v London, Gatwick, Flydubai dnevno v Dubaj, Lot Polish Airlines šestkrat tedensko v Varšavo, Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in desetkrat tedensko v München, Luxair do dvakrat tedensko v Luksemburg, Swiss dvakrat dnevno v Zürich, Transavia trikrat tedensko v Amsterdam, Turkish Airlines dvakrat dnevno v Istanbul in Wizz Air trikrat tedensko v Skopje.

Foto: Boštjan Tacol slovenija 16.10.09, falcon, vladno letalo, brnik, foto: bostjan tacol

V zimski sezoni 2023/2024 je bilo za primerjavo z ljubljanskega letališča s 15 rednimi prevozniki mogoče neposredno leteti na 18 destinacij.

Tudi v zimski sezoni ša bodo potniki lahko potovali na čarterske destinacije. Pod okriljem slovenskih turističnih agencij bo mogoče poleteti v Italijo (Apulija, Sicilija), Grčijo (Solun), na Portugalsko (Porto, Azori), v Španijo (Madrid, Tenerife, Gran Canaria), na Zelenortske otoke, v Turčijo (Antalya), Francijo (Pariz), na Malto, v Egipt (Hurgada), na Finsko (Rovaniemi) in v Prištino.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:06 27. Oktober 2024.

    Sramota je, kaj se je naredilo z Brniškim letališčem in AA..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.