Zaužijte arome očarljive restavracije

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V hrvaškem Kvarnerju, znotraj srednjeveškega obzidja očarljivega mesteca Kastva zgolj 10 kilometrov od Reke, se nahaja gurmanska restavracija in butični hotel Kukuriku. Njegovo glavno vodilo je hedonizem, poleg tega pa so v Kukurikuju začetniki gibanja za počasno prehranjevanje (ang. slow food) na Hrvaškem. Avantgardni slog in lucidnost lastnika Nenada Kukurina, nagrajenega sommeliera, ki je že peta generacija družine gostincev, se kažeta v ustvarjalnem zlitju jedi in izbranih vin.
Oglej si celoten članek

V Kukurikuju poskrbijo tudi za dobro zabavo

V Kukurikujevi kuhinji se vsak dan dogajajo čarovnije in ustvarjajo novi recepti. Kuharji sestavine skrbno izbirajo na lokalnih tržnicah in iz njih pripravljajo jedi, ki poudarjajo značilen okus in aromo okolja. Na krožniku prijazno zadišijo dobrote hrvaškega Kvarnerja in obljubljajo vam, da se bo kosilo ali večerja v dobri družbi spremenila v praznik za brbončice.

V hotelu Kukuriku se boste ob razvajanju brbončic lahko prepustili tudi prijetni glasbi. Med pestrim dogajanjem, ki ga pripravljajo februarja in marca, boste zagotovo našli nekaj zase.

● 14. 2. 2014 VALENTINOVO. Izbirate lahko med ribjim in mesnim menijem; oba sta sestavljena iz petih hodov, cena pa je 320 kun (42 evrov). Večerjo bo popestril glasbenik Bruno Nacinovich.

● 22. 2. 2014 Disco Tapas party. Za 300 kun (40 evrov) na osebo se bodo gosti ob hrani in pijači lahko zabavali ob disko glasbi iz osemdesetih. Poskrbite tudi za pravila oblačenja: disko 80. let.

● 1. 3. 2014 Pustna zvončarska večerja ob zvokih harmonike. Predstavitev vin AGROLAGUNA. Poskrbljeno bo za meni, sestavljen iz petih hodov in 5 kozarcev vina, za 270 kun (35 evrov) na osebo.

● 8. 3. 2014 DAN ŽENA. Pripravljajo meni iz štirih hodov in kozarcem vina rose za 240 kun (30 evrov) na osebo. Večerjo bo popestril glasbenik Bruno Nacinovich.

● 15. 3. 2014 Večer hrvaških „orange“ vin. Poskrbljeno bo za meni, sestavljen iz petih hodov in 5 kozarcev vina, za 390 kun (50 evrov) na osebo.

● 21. in 22. 3. 2014 Mare nostrum – riba nostra (Naše morje – naša riba). Pripravljajo meni iz štirih hodov za 230 kun (30 evrov) na osebo. Večerjo bo popestril glasbenik Damirr Halilić - Hal.

● 29. 3. 2014 Trapan party. Poskrbljeno bo za meni, sestavljen iz petih hodov in 5 kozarcev vina, za 290 kun (37 evrov) na osebo.
 

Informacije in rezervacije:

– tel. št.: +385 51 691 519

– e-naslov: info@kukuriku.hr

– spletna stran: www.kukuriku.hr

Restavracija in hotel Kukuriku

Trg Lokvina 3

HR – 51215 Kastav, Croatia

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.