V soboto, 7. aprila, se bo že četrto sezono zapored na mestno tržnico in Savinovo ulico v Celju vrnila Odprta kuhna, najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas. Ob finih grižljajih, krepčilnih požirkih in nebeških sladicah bo težko pričakovano pomladno druženje potekalo od 10. do 20. ure.
"Gostovanja v Celju se že zelo veselimo, saj bomo s seboj pripeljali sonce, dobro voljo in nekaj novosti, za katere komaj čakamo, da jih predstavimo Celjankam in Celjanom," je pred obiskom v Celju povedal ustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy, ekipi pa je ob
novi sezoni čestitala tudi mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, ki je dejala: "Čestitke celotni ekipi za novo sezono Odprte kuhne in njeno širitev po Sloveniji. Taki projekti pomagajo pri utrjevanju Slovenije na zemljevidu priljubljenih
gastronomskih destinacij in pridobivanju nazivov, kot je Evropska gastronomska regija 2021, za katerega si trenutno prizadevamo."
Ena od novosti, ki bodo to soboto zagotovo navdušile obiskovalce in obiskovalke Odprte kuhne, so naravnost čarobne sladice iz Torterije, ki nastajajo v domišljiji in izpod rok Željke Bohar. Nori okusi, fantazijske oblike in najsodobnejši trendi, kot je sadni suši,
nobenega sladkosneda ne morejo pustiti hladnega. V Celje prvič prihajata tudi Tabay Brothers. Njuni burgerji so za množico ljubiteljev eni najboljših, kar se jih dobi v Sloveniji, na Odprti kuhni pa se simpatična brata predstavljata z novostjo v njuni ponudbi, in sicer z mesnimi kroglicami. Preprosto jed Tabay Brothers z izbiro odličnega mesa, pravih začimb ter z različnimi omakami in dodatki dvigneta v pravo gurmansko poslastico.
Seveda bodo na Odprti kuhni v Celju tudi letos na voljo pristne domače dobrote in vrsta kulinarik z vseh koncev sveta. Uživali bomo lahko ob izvrstnih jedeh, ki so doma pri naših sosedih, in ob tistih, ki dišijo po eksotičnih začimbah in nas vabijo k raziskovanju novih
okusov. "Naše osnovno vodilo ostaja kakovost, zato krepimo tudi sodelovanja z najboljšimi slovenskimi šefi," je poudarila Alma Kochavy, vodja projekta. Med slednjimi se na Odprto kuhno vrača Marko Pavčnik, kuharski mojster iz restavracije Pavus na
Gradu Tabor v bližnjem Laškem, ki mu sodelovanje na Odprti kuhni največ pomeni zaradi neposrednega in pristnega stika z gosti.
"Ta trenutek, ko gost prvič poskusi jed in se mu vse, kar čuti, pokaže na obrazu, ko ti je brez besed vse jasno, ta trenutek je fantastičen in ga v restavraciji ne doživiš. To, da ljudem pokažem nekaj novega, da lahko poskusijo nekaj, česar sicer ne bi, je zame eden od čarov Odprte kuhne," je nazorno opisal Marko Pavčnik, ki drugih ponudnikov med delom na Odprti kuhni sicer nima prav veliko časa obiskovati, "mi je pa všeč, ko včasih drug drugemu prinesemo kak krožnik, da malo poskusimo," še pove Marko Pavčnik, ki mu je osebno zelo všeč azijska kuhinja.
Kreativne grižljaje starih znancev in novih ponudnikov bo seveda spremljala tudi z nekaj novostmi obogatena ponudba slovenskega kraft piva, ponudba vrhunskih slovenskih in tujih vin, penin, koktejlov in drugih zanimivih napitkov, s katerimi bomo lahko ta petek
nazdravili pomladi.