Na Kill It Kid gredo ...

Foto: Kino Šiška
Foto: Kino Šiška
Na odru Kina Šiška bo prihodnji torek, 31. januarja, nastopila nova britanska glasbena senzacija Kill It Kid, ki ji bodo družbo delali domači Barely Modern. Podarjamo tri vstopnice. Ste med srečneži?
Oglej si celoten članek

Na Kill It Kid bodo brezplačno odplesali Helena Leskovar, Anja Segulin in Dušan Gornik. Čestitamo!

Kill it Kid je zasedba z nenavadno zgodbo o nastanku in dobrimi obeti za prihodnost. Peterica je bila leta 2008 namreč zbrana kot poskusni zajček za eksperiment univerze v Bathu, kamor so povabili svetovno znanega producenta Johna Parisha (PJ Harvey, Eels), da bi izkazal svoje znanje pred nadobudnimi študenti Bath Spa Univerze. Koliko so odnesli učenci, se ne ve, pač pa je eksperiment mimogrede in po svoje proti pričakovanjem obrodil prvenec benda, ki ga danes predstavljajo kot enega najbolj vročih potencialov mlade generacije.

Ta status je dodatno zakoličil tudi njihov drugi, septembra 2011 izdani album Feet fall heavy. Na njem Kill it Kid nadaljujejo in razvijajo svojstven zvok elektro blueserjev, ki se malo požvižgajo na tako imenovane disco trende in se po inspiracijo raje zatekajo k legendam, kot je Woody Gurthrie na eni strani in The Carter Family ali Queens of the stone age na drugi.

Edinstveno mešanico raskavega bluesa, kitarskih rifov in bluegrassa so Kill It Kid nedavno natisnili na svojem drugem albumu Feet fall heavy za prominentno založbo One Little Indian, pri kateri izdajata tudi Björk in Skunk Anansi, v okviru evropske turneje pa ga prihajajo predstaviti v živo tudi v naše konce.

Cena vstopnice v predprodaji znaša 10 evrov, za dijake, študente in upokojence osem evrov, na dan koncerta pa boste zanjo odšteli 12 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.