Znani Slovenec kupil eno najbolj atraktivnih vil v Istri, ki pa je že zagorela!

Foto: Žurnal24 Boštjan Menart Foto: Žurnal24 Boštjan Menart Foto: Žurnal24 Boštjan Menart Foto: Žurnal24 Boštjan Menart
Takšne nepremičnine v Istri skoraj ne dobite več, ne glede na to, kako debela je vaša denarnica.
Oglej si celoten članek

Parcela le deset metrov stan od morja, na njej pa vila zgodovinske vrednosti. Govori se, da jo prvi lastnici podaril Tito. Gre za eno redkih nepremičnin v Istri, ki ima tako eminenten sloves in lokacijo, vila Nora se namreč nahaja neposredno na plaži, v Vrsarju. Dolgo časa je samevala, nedavno pa jo je kupil Boštjan Menart oziroma njegova zagrebška založba Menart d. o. o. Fotografije vile in razgleda si oglejte v galeriji. 

Vila je dobro znana lastnikom štirinožnih ljubljenčkov, saj se nahaja neposredno nad plažo, ki je namenjena lastnikom psov in slovi po plaži z najlepšimi sončnimi razgledi ter pogledom na neposeljeni otoček Galiner. Stoji tik ob marini, kar je odlična lokacija tudi za lastnike plovil. 

Govori se, da je Menart edinstveno nepremičnino kupil za dva milijona evrov, a se je letošnje poletje zgodila velika nesreča. V vili je ob neurju izbruhnil velik požar in popolnoma uničil najvišje nadstropje.

"Ne poznamo vzroka požara v Vili Nora v Vrsarju. Lahko je šlo za udar strele, saj je zagorelo v času hude nevihte, možen pa je tudi vandalizem. Vsekakor smo hvaležni gasilcem, ki so požar pogasili in preprečili še večjo škodo," je Menart pojasnil za Žurnal24, na vprašanje, ali je zanjo res odšel dva milijona evrov, pa odgovoril: "Po dogovoru s prejšnjimi lastniki smo zavezani k nerazkrivanju kupnine zato vam ne morem komentirati navedb o ceni. Smo pa že imeli ponudbo za odkup po podobni ceni, ki jo navajate."

Foto: Žurnal24 Boštjan Menart je založbo Menart ustanovil leta 1992.

Kaj namerava storiti glede obnove, za zdaj še ni jasno, a tudi ne povsem v njegovih rokah. "Glede obnove bomo vedeli več, ko bomo dobili pogoje s strani oddelka za urbanizem občine Vrsar. Vsekakor želimo vilo obnoviti in jo uporabljati na način kot ji pritiče," je še povedal. 

Razkril pa je tudi, ali bo po prenovi odprta za javnost in, ali jo bo možno najeti: "Ne nameravamo jo uporabljati za namen turizma ampak kot prostor za kreativno druženje v okviru založbe. Torej zgolj za interno uporabo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:26 27. September 2024.

    In kje je galerija slik???!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.