Znani dobitniki zlatih globusov

Foto: Reuters George Clooney, zlati globus Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters Christopher Plummer Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012 Foto: Reuters zlati globusi 2012
V Los Angelesu so sinoči podelili zlate globuse za največje filmske in televizijske dosežke v lanskem letu. Velika zmagovalca sta bila komična drama Potomci in črno-beli nemi film The Artist.
Oglej si celoten članek

Nagrado za najboljšo dramo je prejel film Potomci, medtem ko je glavni igralec v tej komični drami George Clooney prejel priznanje za najboljšega igralca. Kipec za najboljšo igralko v drami si je po mnenju hollywoodskega združenja tujih novinarjev zaslužila Meryl Streep za svojo upodobitev nekdanje britanske premierke Margaret Thatcher v filmu Železna dama.

Slavili so tudi ustvarjalci francoskega črno-belega nemega filma The Artist, ki so domov odnesli zlati globus za najboljšo komedijo, glavni igralec v filmu Jean Dujardin pa je bil nagrajen za najboljšega igralca v komediji. Poleg tega je film osvojil tudi kipec za najboljšo glasbo. V kategoriji najboljše igralke v komediji ali muzikalu je slavila Michelle Williams za svojo upodobitev legendarne Marilyn Monroe v filmu My Week With Marilyn.

Za najboljši film v tujem jeziku je bil izbran iranski A Separation, med risankami pa je slavil priljubljeni Tintin in njegove pustolovščine režiserja Stevena Spielberga. Zlati globus za najboljšega režiserja je romal v roke slavnega Martina Scorseseja za njegovo režijo animiranega filma Hugo, še en slavni filmski ustvarjalec, Woody Allen, pa je sinoči požel priznanje za svoj scenarij za fantazijski romantični film Polnoč v Parizu. 

S priznanjem za življenjsko delo je Združenje tujih novinarjev (FPA) letos počastilo 74-letnega igralca Morgana Freemana.

Televizijske globuse so dobili …

Zlate globuse podeljujejo tudi za dosežke na malih ekranih. Ustvarjalci televizijske serije Homeland so tako domov odnesli dva globusa, in sicer za najboljšo televizijsko dramo in najboljšo igralko v televizijski drami, ki ga je dobila Claire Danes. Najboljši igralec v tej kategoriji je postal Kelsey Grammer (Boss), v komični seriji pa nekdanji "Prijatelj" Matt LeBlanc (Episodes). Za najboljšo komično serijo je bila razglašena Modern Family, globus za najboljšo igralko v komični seriji pa je prejela Laura Dern (The Big C). Downton Abbey so razglasili za najboljšo miniserijo, kipec za najboljšega igralca in igralko v tej kategoriji pa sta dobila Idris Elba (Luther) in dobitnica oskarja Kate Winslet (Mildred Pierce).

Seznam filmskih zmagovalcev

Najboljši film: The Descendants
Najboljši igralec v drami: George Clooney (Potomci)
Najboljša igralka v drami: Meryl Streep (Železna dama)
Najboljša komedija ali muzikal: The Artist
Najboljši igralec v komediji ali muziklu: Jean Dujardin (The Artist)
Najboljša igralka v komediji ali muziklu: Michelle Williams (My Week With Marilyn)
Najboljši stranski igralec: Christopher Plummer (Beginners)
Najboljša stranska igralka: Octavia Spencer (The Help)
Najboljši animirani film: Tintin in njegove pustolovščine
Najboljši tujejezični film: A Separation (Iran)
Najboljša režija: Martin Scorsese (Hugo)
Najboljši scenarij: Woody Allen (Polnoč v Parizu)
Najboljša pesem: Masterpiece – Madonna (W.E.)
Nagrada za življenjske dosežke (Cecile B. DeMille Award): Morgan Freeman

Seznam televizijskih zmagovalcev

Najboljša TV-drama: Homeland
Najboljši igralec v TV-drami: Kelsey Grammer (Boss)
Najboljša igralka v TV-drami: Claire Danes (Homeland)
Najboljša komična ali glasbena serija: Modern Family
Najboljši igralec v komični seriji: Matt LeBlanc (Episodes)
Najboljša igralka v komični seriji: Laura Dern (Enlightened)
Najboljša miniserija: Downton Abbey
Najboljši igralec v miniseriji: Idris Elba (Luther)
Najboljša igralka v miniseriji: Kate Winslet (Mildred Pierce) 
Najboljši stranski igralec v TV-seriji: Peter Dinklage (Game of Thrones) 
Najboljša stranska igralka v TV-seriji: Jessica Lange (American Horror Story)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.