Znana Slovenka imela partnerja, a še vedno mislila na Turka

Foto: Borut Peterlin
Foto: Borut Peterlin
Povedala je, kako je spoznala, da je odvisna.
Oglej si celoten članek

Partnerska terapevtka Špela Gornik, ki smo jo spoznali v šovu Poroka na prvi pogled, v katerem je kot strokovnjakinja svetovala parom, je leta 2021 Zvezdani Mlakar v oddaji Zvezdana povedala o izkušnji, iz katere se je kasneje naučila, da je bila odvisna od ljubezni.

“Zgodilo se je na Kitajskem. Bila sem na poslovni poti, tam sem spoznala Turka. Zelo hitro sva se tisti večer spolno povezala in takrat sem se spet prebudila. Čutila sem močna čustva, zato sem se hitro zaljubila. On je osvajal že novo žensko, a me to ni ustavilo. Za njim sem šla v Istanbul. Kasneje sem potrebovala veliko časa, da sem se poslovila od te ljubezni, saj sem se miselno vedno znova vračala v ta dogodek, kljub temu da sem imela partnerja,” je takrat povedala Zvezdani.

Špela je šele s študijem relacijske terapije ozavestila, da je bila odvisna od ljubezni. “Odvisnost od ljubezni je stanje, ko neki osebi pripisuješ lastnosti, ki jih nima in to uporabljaš za svoja sanjarjenja o prihodnosti in stanje evforije, ki ti omogoča, da greš iz dneva v dan. Dejanskega odnosa pravzaprav ni. So samo dopaminski udarci v obliki zelo intenzivnih izkustev, ki jih imaš s to osebo oziroma s svojimi predstavami o njej. Sama sem to počela nezavedno,” za Žurnal24 pojasnjuje Špela.

Gornikova je povedala, da je v časih, ko prevladuje virtualna resničnost, vse več odvisnosti od ljubezni. “Sočloveka mnogokrat nimaš priložnosti spoznavati počasi in ogromno ljudi si prehitro ustvari svoje predstave o nekom,” pove. Posledično zato pogosto sanjarimo o nedosegljivih moških in to sanjarjenje je kot droga.

Špela nam je razkrila tudi, kako si je pomagala: "Sama sem od te droge okrevala šele s priznanjem sama sebi, da imam problem in s pomočjo programa 12. korakov, ki sem se ga udeležila v Londonu. Zaradi restrikcij v času kovida sem s programom za okrevanje nadaljevala online; prek tečaja Russell Branda, ki je napisal knjigo namenjeno okrevanju od zasvojenosti vseh oblik."

 

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 12:51 8. Julij 2024.

    Hahaha, samo domačega ne, vse ostalo je zlato..... Poznam eno, ki že 25 let nori za Francozom in ji ne …

  • 11:52 8. Julij 2024.

    Partnerska terapevtka, ki niti za sebe ne zna poskrbeti. Madona, v Sloveniji postaneš hitro slaven, še prej pa postaneš nek …

  • 10:59 8. Julij 2024.

    fak kera oslarija.... in potem se čudite, da Slovenke nakažejo v tujino raznim princem skoraj 10 MIO EUR denarja letno...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.