Zmagoslavni pohod bambusa

Foto: Žurnal24 Bambus navdihuje pohištvo že dolgo. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Bambus je poleg palmovih in javorjevih listov ena od tistih rastlin, katere oblika oziroma podoba se največ uporablja v dekoracijah in vzorcih.
Oglej si celoten članek

Oblikovalci ves čas rišejo nove "kreacije", v katere vtihotapijo bambus in v stanovanje tako vnesejo pomirjujoče oblike, ki posnemajo naravo. Oboževalce bambusa že dolgo navdušuje pohištvo, izdelano iz bambusa. A na pohodu so tudi najrazličnejše pohištvo in drobnarije, ki pa niso narejeni iz bambusa oziroma olesenelih stebel te tropske trave (razen nekaj izjem skoraj vse vrste bambusa rastejo v tropskem toplotnem pasu), ampak le posnemajo njegovo členkasto steblo. In ravno "členki" so tisti, ki bambus naredijo poseben.

"Bambus je klasičen vzorec. Bambus je osupljiva vizualna dihotomija naravnega in grafike, organskega in stiliziranega. Bambus pusti vtis naravega brez odvečnih okraskov, zato ga imajo radi tudi moški, saj v sebi nima 'tistega ženskega', kar imajo cvetlični vzorci," razlaga direktor ameriške verige trgovin z opremo za stanovanje Williams-Sonoma Home. V oblikovalskem podjetju Bilk pa mislijo, da je ključ bambusovega uspeha njegova preprostost, ljudje pa bambus občutijo kot nekaj poznanega in pomirjujočega.

Obliko bambusovega stebla najdemo na ročajih jedilnega pribora, "nogah" stoječih svetilk in stolov, okvirju zrcala ... z bambusovim vzorcem pa so potiskani prti, posteljnina, preproge ... Oglejte si fotogalerijo, v kateri so stvari iz bambusa in tiste, ki so si pri njem sposodile le obliko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.