Polnozrnati izdelki
Kot rečeno, morajo ljudje, ki imajo zelo pogosto glavobole, paziti na raven sladkorja v krvi. Izogibajte se enostavnim ogljikovim hidratom in raje posezite po polnozrnatih izdelkih, ki so bogati z magnezijem, kalcijem in kompleksnimi ogljikovimi hidrati. In ravno ta kombinacija naj bi bila v boju z glavobolom zmagovalna.
Triptofan
Nevrotransmiter serotonin zagotavlja usmerjanje električnih impulzov v možganih. Če vam serotonina primanjkuje, boste dobili glavobol. Pri tem je zelo pomembna aminokislina triptofan, ki povečuje koncentracijo serotonina. Triptofan najdemo v sojini moki, parmezanu in v indijskih oreščkih.
Omega 3 maščobne kisline
Dieta z veliko nenasičenih maščobnih kislin lahko lajša težave ljudi, ki imajo migrene. Omega 3 maščobne kisline lajšajo simptome in so zelo zdrave. Najdemo jih v chia semenih, ribah (tuna, slanik, losos) in lanenem olju.
Magnezij
Živila, ki vsebujejo veliko magnezija, bi morali biti na jedilniku vsakogar, ki trpi za glavoboli, saj magnezij delujejo kot mišični relaksant. Bogati viri magnezija so oreški, bučna semena, zrna in zelene zelenjava, kot so beluši, špinača in ohrovt. Kombinirajte jih z navadnim jogurtom ali kefirjem, saj izboljšata absorpcijo magnezija.
Salicilna kislina
Blaži bolečino. Najdemo jo v rozinah, suhih marelicah in dateljnih.
Kava in voda
Kavi dodajte nekaj limoninega soka in glavobol bo hitro minil. Kofein namreč pospešuje prekrvavitev, limona pa sprošča. Glavobol povzroča tudi dehidracija, zato poskrbite, da boste čez dan spili dovolj vode.