Zimske hruške

Foto: Žurnal24 Sadje po zimsko ... (Foto: Shutterstock)
Ne tako zelo pregrešno sladico pripravite s hruškami, ki dišijo po cimetu. Postrezite jih s stepeno smetano ali pa kar z vaniljevim sladoledom.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 6 zrelih hrušk
  • 10 dag masla
  • 5 žlic rjavega sladkorja
  • mleti cimet
  • 1 limono
  • 2 dl smetane za stepanje
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja

 

Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.

Priprava:

  • Hruške olupite, prerežite in polovičkam odstranite peščišče (če imate zelo drobne hruške, jih le olupite in pustite kar cele).
  • Ožemite limono in s sokom pokapajte hruške.
  • V kozici segrejte maslo.
  • Dodajte sladkor in ko začne karamelizirati, dodajte hruške.
  • Potresite s cimetom in dušite nekaj minut.
  • Smetano stepite z vaniljevim sladkorjem in postrezite s še toplimi hruškami.
  • Po želji lahko hruške skupaj z "omako" zapečete v vroči pečici. Le prestavite jih v pekač in za pet minut postavite v pečico, ogreto na 200 stopinj.
  • Hruške lahko začinite tudi z ingverjem, zvezdastim janežem, klinčki …


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.