V mrzlih dneh vas nič ne bo pogrelo bolj kot dobra in krepka enolončnica. Če ne jeste mesa, ga izpustite in dobili boste prav tako zelo okusno vegetarijansko različico.
Za zimsko enolončnico olupimo čebulo in jo drobno nasekljamo. Papriko razpolovimo, odstranimo semena in jo s preostalo zelenjavo narežemo na majhne kocke.
V posodi segrejemo olje, na njem popražimo čebulo in papriko. Dodamo preostalo zelenjavo, česen in paradižnikovo mezgo ter vse skupaj popražimo.
Na koncu dodamo paradižnik, dobro odcejeno koruzo in fižol. Posipamo z ovsenimi kosmiči in zalijemo z juho. Dobro premešamo in pustimo, da se nekaj časa kuha.
Prekajeno meso narežemo na grižljaj velike kose, jih vmešamo v juho in kuhamo, dokler meso ni toplo.
Začinimo s soljo in poprom ter zimsko enolončnico še enkrat rahlo zavremo.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.