Žena predsedniku Perutnine Ptuj perutničke doma brani

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Osebna trenerka in mlada mamica Karin Šimonka, ki je zaprisežena veganka, o tem, kako njena pravila spoštuje mož Tibor Šimonka, predsednik uprave Perutnine Ptuj.
Oglej si celoten članek

Karin, ki že dolga leta živi v duhu ljubezni do živali, pravi, da njen mož, sicer predsednik uprave Perutnine Ptuj Tibor Šimonka, doma spoštuje njen način življenja. "Doma se prehranjujemo striktno vegansko, v hladilniku nimamo niti enega živila živalskega izvora. Moj mož to spoštuje, se doma tudi sam prehranjuje na tak način in celo kuha, zelo dobro kuha. Ve, da se ne bi dobro počutila, če bi si v moji kuhinji pekel meso ali grel mleko. Izven doma pa si seveda privošči meso, saj med tednom večinoma kosi zunaj," nam je razkrila Karin in v smehu povedala, da perutničke tako ostanejo v službi: "In tudi poli salama. To je njegova služba. Prej je prodajal jeklo, sedaj perutničke."

Sicer pa je Karin svoj način prehranjevanja prenesla tudi na dvoletnega sina Alexandra Evana, trimesečna hči Sofia Ana pa se zaenkrat še doji. "Seveda se zavedam, da sinu ne bom mogla preprečiti uživanja mesa, če si bo tega želel, a zaenkrat te želje še ni pokazal. Mu pa vedno, kadar gremo na kakšen rojstni dan, doma prej pripravim alternativo, kot so razne tablice, puding ali naš organski sladoled. Ta način prehranjevanja zahteva ogromno časa in sama sem se ga lotila v času, ko še nisem imela družine, ko sem kot osebna trenerka dobro zaslužila, delala le šest ur na dan in sem celo popoldne lahko posvetila le hrani. Danes bi z dvema majhnima otrokoma to težko izpeljala, potrebovala bi zelo veliko motivacije. Vendar, kjer je volja, tam je moč in vesela sem, če s svojimi izkušnjami še koga spodbudim k tovrstnim prehrambenim navadam."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 16:07 5. Avgust 2016.

    hahaha... duhovito

  • 11:14 15. April 2016.

    Moja svakinja je bila vegetarijanka. Tista najbolj zagrizena. Ko je njen otrok že začel jesti gosto hrano in so prišli …

  • 02:58 15. April 2016.

    Načeloma nimam nič proti raznim VEGE osebkom, ampak... že od pradavnine človek NI RASTLINOJED in telo za svoj razvoj potrebuje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.