Zdravo, dobro in domače

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Shranjevanje zelenjave. Pasteriziranje, vlaganje v kis in slanico ali olje.
Oglej si celoten članek

Prvo pravilo je, da mora biti zelenjava mlada in sveža. Papriko, feferone, malo čebulico in kumarice po navadi vlagamo same. Pozimi pa teknejo tudi različne mešane kisle solate, ki pri pripravi dopuščajo precej domišljije.

Pisano in dobro

Odlična kombinacija so paradižnik, čebula, mesnata paprika in mlad fižol v zrnju. Čebulo popražimo, preostalo zelenjavo pa pokuhamo, začinimo in okisamo; vročo naložimo v kozarčke, ki jih zapremo s pokrovčki, prekuhanimi v okisani vodi. Zelenjavo, kot so jajčevci in bučke, popečemo na žaru in vložimo v olju.

Naredite domači kečap

Paradižnik olupite, mu iz sredice očistite pečke in ga kuhajte toliko časa, da popolnoma razpade. Dodajte zmleto svežo čebulo, česen, sladkor, gorčico, kis in sol.

Zvijača za lupljenje paradižnika

Paradižnikov olupek med kuhanjem ne razpade in je v jedeh pogosto moteč. Paradižnik je treba olupiti, če delamo omako ali mezgo. Zavremo približno dva decilitra vode – odvisno od velikosti paradižnikov –, paradižnik operemo, na vrhu zarežemo in ga potopimo v vodo. Počakamo minutko, da olupek odstopi, in paradižnik vzamemo iz vode. Tako se z lahkoto olupi in ne razpada.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.