Zdravnik: Schumija je treba čim prej zbuditi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bodo Schumacherja jutri zbudili in umetne kome?
Oglej si celoten članek

"Prej, kot se konča umetna koma, hitreje se normalizirajo telesne funkcije, kot je dihanje,“ je za Bild povedal vodja nujne medicinske pomoči na inštitutu Asklepios-Kliniken Hamburg Heinzpeter Moecke. Zdravniki po njegovih besedah fazo prebujanja, ki lahko traja več dni, sprožijo že po nekaj dneh umetne kome, ponavadi pa ne traja dlje kot dva tedna. Do takrat se ponavadi normalizira stanje možganov.

Sedemkratni svetovni prvak v Formuli 1 Michael Schumacher v umetni komi leži že 13 dni. Zdravnikom je največ težav povzročalo zatekanje možganov, zaradi česar so ga dvakrat operirali. Nemčevo stanje je trenutno stabilno, njegove prihodnosti pa zdravniki ne upajo napovedati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.