Zavitek z jabolki in hruškami

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Jabolka, hruške, cimet in rozine potrebujete, če želite speči pravi jesenski zavitek. Dober tek!
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 50 dag vlečenega testa
  • 50 dag kiselkastih jabolk
  • 50 dag hrušk
  • moka
  • 1 pest rozin
  • 1 neškropljena limona
  • rjavi sladkor
  • 4 keksi petit beurre
  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja
  • 5 dag nasekljanih orehov
  • mleti cimet
  • maslo

Priprava:

  • Rozine namočite v mlačni vodi ali rumu. Jabolka in hruške operite, olupite, odstranite jim peščišče in jih narežite tanke krhlje. Limonino lupinico nastrgajte, sadež ožemite in z limoninim sokom pokapajte jabolka in hruške.
  • Vlečeno testo razgrnite na pomokani delovni površini. Obložite ga s sadjem. Potresite z zdrobljenimi keksi, nasekljanimi orehi, rozinami, malo limonine lupinice žlico ali dvema sladkorja, vaniljevim sladkorjem, mletim cimetom in koščki masla.
  • Zvijte in prestavite v namaščen pekač. Postavite v pečico, ki ste jo ogreli na 180 stopinj Celzija, ter pecite približno 45 minut oziroma toliko časa, da zavitek postane zlatorumene barve. Med pečenjem lahko zavitek premažete s smetano, da se testo ne izsuši.

več receptov za zavitke poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.