Zato je dobro spati brez oblačil

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Britanski strokovnjaki pravijo, da bi morali vsi spati brez oblačil.
Oglej si celoten članek

Spanje v Adamovem in Evinem kostumu naj bi po njihovih besedah upočasnilo staranje. Študija, ki je bila lani objavljena v strokovni reviji Sleep, namreč razkriva, da spanje brez oblačil pospešuje tvorbo melatonina, hormona, ki spodbuja sproščanje rastnega in drugih 'pomlajevalnih' hormonov.

To pa še ni vse. V spanju lahko, če se odrečete pižami, tudi shujšate, saj se telo hitreje ohladi, kar pomeni, da začne porabljati kalorije, da se spet ogreje. Kurjenje kalorij lahko z zmanjšanjem temperature v spalnici še dodatno pospešite.

Strokovnjak Chris Idzikowski pravi, da je spanje brez pižame (ker pade telesna temperatura) tudi bolj zdravo, spanec pa bolj miren.

Raziskave so tudi pokazale, da pari, ki spijo goli, pogosteje seksajo. Tudi njihova zveza naj bi bila srečnejša. Med drgnjenjem golih teles se začne namreč sproščati hormon oksitocin, ki mu pravijo tudi hormon ljubezni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.