Zato je dobro jesti peteršilj

Foto: Shutterstock Tzlepotazdravje 26.04.10, petersilj, zelenjava, rezanje, noz, kuhinja, foto: shu
Timijan in peteršilj varujeta pred gripo in prehladom.
Oglej si celoten članek

Sezona prehladnih obolenj je glede na podatke inštituta za javno zdravje (NIJZ) v porastu. Za preventivo je poleg zdravega življenjskega sloga pomembna predvsem pravilna prehrana. Za večanje odpornosti so po mnenju prehranske terapevtke Alje Dimic iz centra Holistic primerna živila, bogata z vitaminom C.

"Najbolj priporočljivo je uživanje sveže stisnjenih sokov, smutijev, svežega sadja in zelenjave, pozabiti pa ne smemo niti na zelišča, saj so tako sveža kot tudi posušena polna vitaminov," pravi Dimičeva. Timijan vsebuje največ vitamina C, z njim pa je bogat tudi peteršilj, razlaga sogovornica.

Indijska kosmulja je po njenem mnenju najboljši naravni vir zdravilnega vitamina. Ta je v ayurvedski medicini znana kot zlato med minerali, zato je v naravnih pripravkih, ki so namenjeni splošni krepitvi imunskega sistema, največkrat uporabljena rastlina. Dimičeva priporoča še brokoli, cvetačo in brstični ohrovt, med bolj eksotičnimi pa čili in guavo, seveda pa vitamin C najdemo tudi v agrumih in jagodičevju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.