Zasvojenost s seksom

Foto: Žurnal24 Pustita domišljiji prosto pot.
Imate močno željo po seksu? Se sprašujete, ali je to normalno? Vas celo skrbi, da ste nemara zasvojeni s seksom? Preberite, kaj sploh je prava zasvojenost in še nekaj zanimivosti in dejstev na to temo.
Oglej si celoten članek
  • Zasvojenost s seksom je način, kako nekateri izražajo svoja čustva in kako se soočajo s stresnimi situacijami. Najpogosteje s tem vedenjem ne morejo odnehati brez profesionalne pomoči terapevta. Večino časa fantazirajo in se spolno udejstvujejo.
  • Vzroki za nastanek te vrste zasvojenosti so individualni in so lahko biološke, psihološke ali duševne narave.
  • Kakšna je razlika med močno spolno željo in zasvojenostjo? Zdrava seksualna potreba prenese zavrnitev partnerja, da mu ni do seksa. Zasvojena oseba pa tega ni sposobna, ne zdrži več v istem prostoru, umakne se ven in se izživi na drug način.
  • Partnerji, ki živijo z odvisniki od seksa, pogosto občutijo osamljenost. Občutek imajo, da s partnerjem niso povezani, saj da se jim ne odpre popolnoma, ne pokaže svojega pravega "jaza".
  • Občutke osamljenosti, jeze, izgube, s katerimi se srečujejo partnerji zasvojenih, lahko uspešno premagujejo s pomočjo terapevtov.
  • Odvisnost od seksa je ozdravljiva, zdravljenje pa je dolgotrajno in ni preprosto. Ljubezenski odnos lahko zaživi na novo in je polno doživetje za oba partnerja.
  • Vse več je odvisnih tudi žensk, znaki, ki se kažejo navzven, so podobni kot pri moških: samozadovoljevanje, pornografija, aktivnosti na internetu, razne afere …
  • S pravim načinom informiranja in soočanja otrok s spolnostjo lahko preprečimo njihovo zasvojenost. Ta se v večini primerov razvija pri otrocih, ki se rodijo v družini, kjer je že kdo odvisen.

Torej, veselo na delo. Če pa ste ugotovili, da postajate odvisni od seksa, se ne ustrašite. Priznajte svoje skrbi partnerju in poiščite strokovno pomoč. Le tako boste dosegli ozdravitev in zaživeli polno življenje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.