Zaplešite v dežju

Foto: Barbara Čeferin
Foto: Barbara Čeferin
Danes priporočamo ogled gledališke predstave Ples v dežju, ki jo bodo v Mestnem gledališču ljubljanskem uprizorili nocoj ob 20. uri.
Oglej si celoten članek

Učitelj Peter, nesojeni slikar (Sebastian Cavazza), v podnajemniški sobi v stanovanju gospoda Antona (Pavle Ravnohrib) blodi skozi življenje. Njegova ljubica, gledališka igralka Maruša (Jana Zupančič), je poklicno in zasebno preplašena in negotova. Zasleduje jo zaljubljeni gledališki šepetalec (Jaka Lah), ona pa še vedno hrepeni po Petru. Da bi se zamotila pred stagnirajočim življenjem, Peter in Maruša ponoči in podnevi sanjata. Vendar tudi nenehne sanje niso več dovolj, da bi zameglile resničnost …

Gre za nerealistično in nemimetično uprizoritev modernega romana Dominika Smoleta. Vez do romana skozi misli, asociacije in fantazme, skozi oko kamere Boštjana Hladnika, interpretira Barbara Ribnikar.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.