Zapečen krompir z bučkami

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Danes naj bo za prilogo zapečen krompir z bučkami in zelišči.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 60 dag krompirja
  • 60 dag bučk
  • olivno olje
  • 4 stroki sesekljanega česna
  • sol in poper
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 1 jajce
  • sesekljan peteršilj
  • 10 dag naribanega sira
  • 1 žlica masla

Priprava:

  • Krompir skuhajte, olupite in narežite na kose. Bučke narežite na kolobarje in na hitro popecite na olivnem olju.
  • Pekač namažite z maslom in vanj izmenično polagajte krompir in bučke. Sproti potresite s sesekljanim česnom, soljo in poprom.
  • Vrhnjo plast prelijte z mešanico razžvrkljanega jajca, smetane, soli, popra in nasekljanega peteršilja. Po vrhu posujte nariban sir in po želji pokapajte z maslom. Pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj, okoli 20 minut.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.