Sestavine:
- 1 kg krompirja za pečenje
- 1 strok česna
- 3 jajca
- 2 dl kisle smetane (ali še bolje crème fraiche)
- 2 dl mleka
- sol in poper
- muškatni orešček
Priprava
- Krompir olupite in narežite na zelo tanke rezine oziroma lističe. Strok česna olupite, prerežite na pol in podrgnite po notranjosti nižje nepregorne posode. Pečico ogrejte na 190 stopinj Celzija.
- Rezine krompirja kot strešnike zložite v nepregorno posodo. Jajca razžvrkljajte ter zmešajte z mlekom in kislo smetano. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
- Z mešanico prelijte krompir in za dobro uro postavite v pečico. Jed je gotova, ko je zlato zapečena, krompir pa mehak. Postrezite kot prilogo ali kot glavno jed, ki naj jo spremlja solata.
več receptov za slastne krompirjeve jedi poiščite tukaj!