Zapečen krompir s smetano

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ko iz pečice zadiši po krompirju veste, da vas čaka dobro kosilo.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 1 kg krompirja za pečenje
  • 1 strok česna
  • 3 jajca
  • 2 dl kisle smetane (ali še bolje crème fraiche)
  • 2 dl mleka
  • sol in poper
  • muškatni orešček

Priprava

  • Krompir olupite in narežite na zelo tanke rezine oziroma lističe. Strok česna olupite, prerežite na pol in podrgnite po notranjosti nižje nepregorne posode. Pečico ogrejte na 190 stopinj Celzija.
  • Rezine krompirja kot strešnike zložite v nepregorno posodo. Jajca razžvrkljajte ter zmešajte z mlekom in kislo smetano. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
  • Z mešanico prelijte krompir in za dobro uro postavite v pečico. Jed je gotova, ko je zlato zapečena, krompir pa mehak. Postrezite kot prilogo ali kot glavno jed, ki naj jo spremlja solata.

več receptov za slastne krompirjeve jedi poiščite tukaj!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.