"Zaenkrat nismo politično usmerjen bend"

Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač
Barely Modern. Tik pred izdajo prvenca o izkušnji v Londonu, srečanju z The Strokes in o apolitičnosti.
Oglej si celoten članek

Komad I See Evil, Television ima zelo aktualno besedilo. Sliši se protimaterialističen, protitabloiden naboj ...
I See Evil, Television se nanaša na komad See No Evil benda Television, torej tukaj ne gre za protitabloiden naboj, ker se ne nanaša ne televizijo v smislu medija. Besedilo sicer govori o človeku, ki ima preveč denarja, in o tem, da bi vsi radi bili ta človek.

Ime albuma je res duhovito – We Cruise Like Tom Does. Kdo se ga je spomnil?
Naslova se je spomnil Jan (bobnar, op. p.) že nekaj časa nazaj in že takoj se nam je ta fraza zdela komična. Nima globljega pomena, gre le za besedno igro.

Kako, kot mladi, gledate na trenutno družbeno vzdušje in socialne razmere? Nekoč so se glasbeniki kot glasniki generacije aktivno udeleževali protivladnih protestov, danes pa ne več.
S politiko se ne ukvarjamo toliko, kot bi se verjetno morali. Malo čuvamo naše “mlade” živce. Vsi vemo, kakšno stanje je trenutno v državi in človek kar hitro postane jezen. Zaenkrat nismo politično usmerjen bend, mogoče pa to še postanemo.


Kakšen bo vaš debitantski album? Je ohranil surovost in energičnost demo posnetkov in vaših nastopov v živo ali se je del izgubil v produkciji?
Ja, zdi se nam, da je album precej surov in energičen, je pa res, da smo se z nekaterimi komadi v studiu malce poigrali in zvenijo drugače, kot so do zdaj v živo. Posneli smo 13 komadov, ki smo jih preigravali na koncertih, tako da ni posebnih novosti.

Kako vam je pri snemanju in nastopanju pomagala izkušnja v Londonu, kjer ste, ko ste tam živeli, po klubih odigrali kar nekaj koncertov?
London je bil definitivno zanimiva izkušnja, ki nam je dala nov pogled na glasbeno sceno in nas je kot bend vsekakor oblikovala. Sicer pa mislimo, da na samo snemanje plošče ni preveč vplivala, razen morda katerih verzov v besedilih.

V Londonu ste spoznali tudi člane skupine The Strokes.
Pred stavbo BBC, kjer so nastopali v oddaji, smo srečali pevca Juliana in kitarista Nicka, ostale tri pa smo žal zgrešili za nekaj minut. Težko rečemo, da smo jih ravno spoznali, šlo je bolj za fotografiranje in nekaj podpisov. Je pa res, da česa takega nikoli nismo pričakovali, zato se je vse skupaj zdelo še bolj neverjetno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.