Začetek namenjen otrokom

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
17. Festival slovenskega filma se je začel z jutranjo projekcijo Programa otroških in mladinskih filmov za šole I, v katerem so si otroci lahko ogledali nekaj izbranih kratkih animiranih filmov.
Oglej si celoten članek

Seveda pa je bil jutranji živžav le uvod v današnje živahno dogajanje, saj si boste na platnu lahko ogledali še srednjemetražni eksperimentalni film Kar ostane (Matevž Jerman), dokumentarce Polmesec nad planikami (Žiga Virc), Živeti Kamen (Jurij Gruden) in Muzika je džabe (Hrupmag), ter izbor kratkih študijskih filmov.

Ob 17. uri bodo v galeriji Meduza 2 v Piranu odprli razstavo letošnje Badjurove nagrajenke Hanne Preuss, Kantata na podobe in besede: Žeja.

Vrhunec današnjega dne pa bo slavnostna otvoritev ob 20.30. Na njej bomo tudi uradno podelili nagrado Metoda Badjure za življenjsko delo, na velikem platnu pa se bodo odvrteli trije filmi; posebna projekcija Nasvidenje, Piran! (Kristina Ravnikar), ki je pospremljena tudi s fotografsko razstavo v Avditoriju, kratki film Vašhava (Sašo Podgoršek) in celovečerni film Pot v raj (Blaž Završnik). Večer se bo nadaljeval v avli Avditorija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.