Za Laro Jankovič bo čustveno

Foto: Miran Juršič
Foto: Miran Juršič
Nasmejana, simpatična in zgovorna igralka, Lara Jankovič, se vrača v svoj rodni kraj Ajdovščino, in sicer kot organizatorka Larinega abonmaja.
Oglej si celoten članek

Foto: Miran Juršič lara jankovič "Kot pravijo za moškega, prvega ne pozabiš nikoli (smeh). To je kraj, v katerem narediš prve korake, spregovoriš prve besede, zapoješ prvo pesmico in moji spomini na otroštvo v Ajdovščini so res čudoviti. Kamorkoli grem, vedno rada povem, da je Vipavska dolina najlepša zelena dolina na svetu, vse, kar vržeš v zemljo, zraste, ljudje so topli in prijazni, morda se malo čuti že vpliv Italije in smo ljudje bolj temperamentni," navdušeno opisuje Lara  in se ob tem spomni tudi svojega pokojnega očeta, ki mu je posvetila svoj novi projekt.

Njen oče je namreč v času, ko je bil še v vojski, v Ajdovščini skrbel za kulturni program. "Lahko rečem, da je bil bolj kulturnik kot vojak in da sem se zato že kot majhna deklica zaljubila v oder," se pošali. "Imel je izreden posluh in sva skupaj prepevala, dal mi je muzikalnost, po mami pa sem najbrž dobila talent za igranje, saj je bila amaterska igralka. Nekako čutim, da je zdaj pravi čas, da nadaljujem to družinsko tradicijo in tudi sama nekaj prispevam ljudem. Če sem že šla v svet in se izoblikovala kot umetnica, se mi zdi prav, da sedaj s svojim znanjem in izkušnjami mestu nekaj tudi vrnem," doda.

Lara tako 22. septembra z otvoritveno slovesnostjo v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini odpira abonmajsko sezono, dogodku pa se pridružuje tudi odprtje razstave fotografa in slikarja Vena Pilona in 50. obletnica Pilonove galerije. Program je sestavila sama, na podlagi vseh izkušenj iz gledališča, tako da lahko sedaj ponosno predstavi vseh šest gostov, ki se bodo zvrstili v prihodnjih mesecih. 

"Gledala sem na to, da bi bilo za vse okuse in generacije nekaj, tako da že v mesecu novembru začnemo s pogovornim večerom s patrom Karlom Geržanom, ki je pred kratkim izdal tudi knjigo, ki jo bo na dogodku možno kupiti, nadaljujemo decembra z Gojmirjem Lešnjakom Gojcem in njegovim satiričnem kabaretom Moj život je rokenrol, v začetku februarja bo pogovorni večer s pesnikom Ferijem Lainščkom, marca gostujem s svojo glasbeno predstavo Pesem za Laro, kjer se mi bo pridružil kvartet, zadnja dva dogodka pa sta koncertna in sicer Nuška Drašček ter Marko Hatlak  v aprilu, zaključilo pa se bo konec maja s Prifarskimi muzikanti, ki imajo etno pridih."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.