Za Grace Kelly ni bila usodna prometna nesreča

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Duhovnik družine Grimaldi pravi, da princesa Gracia Patricia ni umrla zaradi poškodb, ki jih je pridobila v prometni nesreči.
Oglej si celoten članek

13. septembra 1982 Monačani ne bodo nikoli pozabili. Tistega dne sta se namreč princesa Gracia in njena hči Stephanie vračali z družinskega podeželskega posestva nazaj v Monako, ko sta doživeli prometno nesrečo.

52-letno princeso naj bi med vožnjo zadela lažja možganska kap, zaradi katere je s svojim roverjem na ostrem ovinku zapeljala s ceste. Stephanie je utrpela pretres možganov, Gace Kelly pa poškodbe glave, prsnega koša in stegnenice. Umrla je dan pozneje, ko se je njen soprog, knez Rainier, odločil, da ugasne aparature, ki so jo vzdrževale pri življenju. Tako je zapisano v zgodovinskih knjigah.

Foto: EPA grace kelly
 
Številni mediji še vedno pišejo, da je bila za Grace usodna nesreča, kar pa naj ne bi držalo. Oče Penzo, duhovnik v palači Grimaldijevih, je za knjigo Albert II., moški in princ, ki je izšla na Albertov 60. rojstni dan, povedal, da za Grace Kelly niso bile usodne poškodbe, ampak naj bi bila mrtva, še preden je z avtom zdrvela s ceste. "Še pred nesrečo je umrla. Nesreča ni bila tista, ki jo je ubila," trdi.

Dvor se je sicer dolga leta otepal tudi govoric, da ni bila princesa Gracia tista, ki je vozila avto, ampak Stephanie, ki je bila takrat stara 17 let. Govorilo se je tudi, da sta se Grace in njena hči tik pred nesrečo močno sprli, ker se je 17-letnica želela poročiti s svojim takratnim fantom Paulom, sinom igralca Jeana Paula Belmonda

Stephanie je govorice zavrnila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.