Z Umekom v boj za tehno

Foto: Žurnal24 Didžej Umek bo skupaj s Carlom Coxom nastopil na sobotnem Žuru z razlogom. (Foto
Med sto najboljših didžejev se lahko letos uvrstita slovenski didžej Umek in njegovo [1605] pleme. Podprite ju tudi vi!
Oglej si celoten članek

Tako kot vsako poletje se tudi letos ustvarjalci elektronske glasbe borijo za svoje mesto na lestvici svetovne publikacije DJ Mag Top 100 Djs. Vsak glas pa ne prinese višje uvrstitve le didžeju, temveč tudi glasbenemu žanru, v katerem ta ustvarja. Letos sta se v boj v imenu tehno glasbe podala naš najuspešnejši didžej Umek in njegovo [1605] pleme.

Glavni razlog Umekovega poziva k podpori tehna je dejstvo, da je tehno pravzaprav zametek vseh elektronskih glasbenih žanrov, ki jih dandanes poznamo. V korak s tehnološkim napredkom pa je stopila tudi tehno glasba. Veliko se jih je podalo v digitalne sfere, ki so rodile kar nekaj nadarjenih ustvarjalcev in tehno didžejev. Kljub temu pa tehno vse bolj izgublja svoj ugled.

Prav zato ne smemo pozabiti vpliva, ki ga je ta elektronski žanr pustil v svetu elektronske glasbe. Umek tako poziva k čim več glasovom, ki bodo tehnu le povrnili zasluženi ugled.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.