Z otroki bo napolnil Stožice

Foto: Žurnal24 Pravljičar Franci Rogač bi Slovenijo rad vrisal na zemljevid sveta pravljic. (Fo
Rekorder. Slovenski pravljičar Franci Rogač bi rad bral v živo 12 tisoč otrokom in podrl rekord.
Oglej si celoten članek

“Konec junija, približno na zadnji dan šole, bova z ilustratorjem Iztokom Žgavcem organizirala največji pravljični dogodek. Ta bo v dvorani Stožice, kjer je predvidoma 12.444 sedežev. Vsak otrok bo dobil darilo – pravljico, četudi ne bo eden od sedečih. Kolikor otrok, toliko pravljic!” si je projekt ambiciozno zastavil pravljičar Franci Rogač, ki pravi, da na uradni podatek glede števila sedežev še čaka.

Pravljice namesto videoiger
Pri projektu, na katerega bo povabljena tudi ekipa Guinnessove knjige rekordov, bodo sodelovali številni pokrovitelji, poleg pravljic pa bo uprizorjena gledališka igra za otroke.

“Povabili bomo vse ljubljanske vrtce in osnovne šole oziroma otroke do deset let. Z Iztokom sva se za projekt odločila, ker želiva otroke spodbuditi k branju pravljic, saj jih vse več raje igra videoigre na računalniku, kar se mi ne zdi najprimernejše,”
dodaja Rogač in poudarja, da bo to največja otroška prireditev na svetu, ki bo imela tudi namen pokazati, da se slovenska literatura lahko primerja s svetovno: “Želiva opozoriti, da smo Slovenci velik narod z veliko poguma in posluhom za dobrodelnost!”

Zgodovinski dogodek
Rogač bo prihodnje leto zaprosil za podporo slovenskih medijev in drugih večjih slovenskih podjetij, ki jih tudi javno naproša, naj se mu javijo in sodelujejo pri tem “izjemnem zgodovinskem dogodku”, namenjenem izključno otrokom.

Osrednji slovenski pravljičar je 7. decembra že podrl enega od rekordov, ko je na vlaku svojo novo pravljico Hrči Smrči bral skupaj več kot 550 otrokom, ima pa tudi želje, da bi na Trgu bana Jelačića v Zagrebu obdaril hrvaške in slovenske otroke ter jim podaril pravljico v obeh jezikih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.