x=0/y=0 Šum v procesu

Foto: Žurnal24 Projekt x=0/y=0 Šum v procesu temelji na dekonstrukciji slikovne površine.
V Galeriji A+A v Benetkah bodo nocoj dva dni pred uradnim začetkom 53. beneškega bienala odprli razstavo Mihe Štruklja.
Oglej si celoten članek
Miha Štrukelj bo Slovenijo na eni od najpomembnejših predstavitev sodobne umetnosti na svetu zastopal s projektom x=0/y=0 Šum v procesu.

Štrukelj je projekt zastavil kot celostno umetnino, temelji pa na štirih vsebinsko-formalnih ravneh: sliki, stenski risbi, risbi in lego sliki. Razstava bo povzemala koncept Štrukljevega slikarskega procesa, ki temelji na dekonstrukciji slikovne površine s pomočjo mreže kot strukturno-konceptualne osnove, znotraj katere se slika razgraja in na novo konstruira kot oblika razčaranega subjektivnega pogleda.

Eden izmed delov projekta © Dejan Habicht/Galerija ŠUC

 
Štruklja je kot slovenskega predstavnika na bienalu prek javnega razpisa izbralo ministrstvo za kulturo. Njegov projekt sta skupaj prijavili Mestna galerija Ljubljana in galerija Škuc. Komisar slovenske predstavitve na bienalu je Aleksander Bassin .

Mednarodni likovni bienale v Benetkah bo odprt do 22. novembra. Kurator osrednje bienalske razstave z naslovom Ustvarjanje svetov (Fare Mondi), ki bo postavljena na tradicionalnih prizoriščih Giardini in Arsenale ter na še nekaterih lokacijah po mestu, je umetnostni zgodovinar in filozof Daniel Birnbaum .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.