Vrnitev premikajočih se žarkov in senc

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
Večer preživite na otvoritvi razstave Nevena Korda z naslovom Vrnitev, ki se bo zgodila ob 21. uri v Galeriji Alkatraz na Metelkovi. Po otvoritvi boste ob 22.30 lahko občudovali umetnikov performans in se podali po vodeni razstavi.
Oglej si celoten članek

Cilj instalacije Vrnitev je razstaviti pojem video na fizične realnosti kot so zajem svetlobnih informacij, njihova pretvorba v električni signal, manipulacija s konkretnimi oblikami video signala in vrnitev v svetlobno informacijo. Elektronsko sliko lahko gledamo s predmeti, ki jo prikazujejo 'na sebi', tako da slika sama sveti proti gledalcu, ali s predmeti, ki izžarevajo svetlobo in sliko nato prepoznamo v odboju z zaslona. Formalni ustvarjalec takšnega prostora ni fizični volumen temveč svetloba, vidna v zraku, ekranih in na odsevnih predmetih. Ambient Vrnitve poudarja barvo in obliko kot svoji prvinski sestavini.

Prostor Galerije Alkatraz bo v ambientalni interaktivni instalaciji umetnika Nevena Korde postal nestabilen prostor, poln svetlobnih odbojev, vrtečih se virov svetlobe in odbojnih površin. Ob vstopu v ta prostor, sestavljen iz premikajočih se žarkov in senc, bo gledalec s svojo telesnostjo takoj postal eden izmed ključnih delov celotne postavitve in obenem rezultat instalacije.

Razstava bo na ogled do 19. julija, cena vstopnice pa ni znana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.