Vrnitev legende

Foto: Žurnal24 Jaguar se namerava lotiti še oživitve e-typa.
Po uspešnem začetku prodaje XF, naslednika S-typa, Jaguar pripravlja še eno novost. Če lahko verjamemo ugibanjem v medijih, naj bi britanski proizvajalec avtomobilov kmalu predstavil svoj najbolj legendarni avtomobil, famozni E-type.
Oglej si celoten članek

Avtomobil naj bi pokazal zobe porscheju 911 in nedavno predstavljenemu Audijevemu modelu R8. Britanci verjamejo, da bo Jaguar z omenjenim vozilom pritegnil povsem nove kupce. Prihodnji E-type, za katerega se še ne ve točno, kako se bo imenoval, bi moral biti predstavljen leta 2012, narejen pa naj bi bil na skrajšani šasiji novega XJ.


Bo obraz novega jaguarja podoben temu? Preostane nam le čakanje. © Jaguar

 

Kar se oblike tiče, je za zdaj znano, da naj bi jo navdihnil model XF, poganjal pa naj bi ga 4,2-litrski motor V8 in petlitrski V8 z najvišjo močjo 367 kW/500 KM. Za zanesljivost na cesti naj bi poskrbela magnetna obesa. Več o nasledniku E-typa naj bi bilo znano po predstavitvi novega XJ.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.