Vrhunec smeha v Celju

Foto: Žurnal24 Letošnji festival smeha se je v Celju sicer pričel 19. februarja. (Foto: Žurnal2
V Celju se bodo danes obiskovalci gledališča še zadnjič nasmejali do solz. Končujejo se namreč letošnji Dnevi komedije.
Oglej si celoten članek

Zvečer bo v Slovenskem ljudskem gledališču Celje potekala slovesna podelitev nagrad. Žirija, ki jo sestavljajo dramaturginja Mojca Kreft, pesnik Ervin Fritz in skladatelj Nenad Firšt, bo razglasila zmagovalce v kategorijah žlahtna predstava, žlahtni režiser, žlahtna komedijantka in žlahtni komedijan leta.

Žlahtno komedijsko pero letos prejme slovenski pisatelj, dramatik, esejist, gledališki, filmski in televizijski režiser Vinko Möderndorfer, ki je avtor besedila Nežka se moži. Po mnenju strokovne žirije, v kateri so bili Mojca Kranjc, Tatjana Doma in Tina Kosi, je Nežka se moži komedija v najbolj žlahtnem pomenu besede.

Podelitvi bo sledila predstava o zakulisju opernega gledališča Kena Ludwiga Ti nori tenorj v izvedbi Narodnega gledališča Kikinda.

Predstave, ki so sprožale smeh
Letošnji tekmovalni program je odprla medcivilizacijska tragikomedija Krpan vs. Brdavs, sledila pa ji je žgečkljiva komedija Svobodni zakon. Tudi letošnji Dnevi komedije so bili glasbeno obarvani, saj je bila na programu tudi pop rock opera Neron. Tem so se pridružile še burka Triko, komedija o brutalnosti turbokapitalizma in današnji obsedenosti z videzom Grdoba, narečno obarvana komedija Chicchignola, komedija o ljubezenskih težavah Nenavadna prigoda in ostra družbena igra s tragikomičnim prikazom povprečne družbe Revizor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.