Vremensko najneugodnejši kraji

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Čeprav vsi radi prebirajo sezname krajev, kjer je najlepše živeti, ali pa mest z najlepšimi plažami, je ameriška revija Weatherwise objavila seznam desetih vremensko najneugodnejših krajev.
Oglej si celoten članek

Na prvem mestu tega seznama se je znašla ruska raziskovalna postaja Vostok na vzhodu Antarktike.

V reviji so ob objavi seznama poudarili, da seznam pretežno temelji na vremenskih podatkih in da je zaradi tega nemogoče pričakovati stoodstotno objektivnost.

V Vostoku so že pred 30 leti namerili rekordno nizko temperaturo –89,2 stopinje Celzija. Ta rekord so šele nedavno presegli, ko so v nekem drugem kraju na vzhodu Antarktike namerili –93,2 stopinje Celzija.

Na šesto mesto se je kot nasprotje Vostoku uvrstil Darak, mesto v puščavi na vzhodu Irana, kjer so pred nekaj leti namerili 70 stopinj Celzija.

Preostale vremensko izjemno neugodne kraje pa je mogoče najti v Južni Ameriki (južna Patagonija), Afriki (Sahara) ali na vzhodu Rusije (Sibirija), poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:45 13. December 2013.

    V članku z naslovom Deset vremensko najbolj neugodnih krajev nisem uspela zaslediti Desetih vremensko najbolj neugodnih krajev. Prosim avtorje, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.