Voditelji zasenčili dobitnike

Foto: Žurnal24 "Da je viktorja za TV oddajo dobil šov Slovenija ima talent, je malo smešno, ker
Viktorji 2010. Večer, ki so ga zaznamovali predvsem stand up komedijanti.
Oglej si celoten članek

"Voditelja sta mi bila zelo všeč, za govore podeljevalcev bi zaradi izvirnosti osebno najela kakšnega scenarista, najbolj pa mi je bil všeč stand up komedijant Tin Vodopivec," je povedala varuhinja pravic gledalcev RTV Miša Molk in dodala, da se letos ni pri nobenem podeljenem kipcu nakremžila, kar po njeno pomeni, da so šli vsi v prave roke.

 

In prav Vodopivec je bil zvezda večera, a žal samo za tiste, ki s(m)o si Viktorje ogledali v Cankarjevem domu, saj je nastopil takrat, ko so gledalci pred TV sprejemniki gledali oglase. Lahko se zgodi, da bo prav on prihodnje leto vodil podelitev viktorjev, saj je lani med oglasi obiskovalce v dvorani zabaval Pižama in tako navdušil, da so mu letos ponudili vodenje prireditve ob boku Lucije Ćirović.

 

Foto: Žurnal24 Viktorji

Svež voditeljski par se je na vodenje pripravljal dva meseca – in kot nam je povedala Lucija, že razmišljata, da bi na odrskih deskah v tandemu sodelovala tudi v prihodnje. Nekdanja voditelja Tadej Toš, ki je Viktorje vodil lani, in Jurij Zrnec, ki je pred leti dvignil raven duhovitega vodenja prireditev pri nas, pa sta se tokrat znašla med podeljevalci.

Dobitniki, nastopajoči in politiki

Tudi tokrat ni šlo brez politike, ki je bila večinoma sicer tarča šal, ki so jih stresali na odru stoječi. V prvih vrstah pa so sedeli tudi nekateri ministri – Igor Lukšič, Patrick Vlačič in Katarina Kresal. Največ smeha so sicer požele šale o predsedniku vlade Borutu Pahorju, ki pa ga letos na prireditvi ni bilo. Prav tako ni bilo ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je sicer nominirance pred podelitvijo sprejel v mestnem muzeju. Kot glasbeni gostje so nastopili Jan Plestenjak in Nina Pušlar, Tomaž Domicelj in Maša Medik, Siddharta, Tadej Toš in Zlatko, ki mu je na odru delal družbo Jonas Žnidaršič.

 

Dobitniki strokovnih viktorjev za leto 2010, ki jih podeljuje Akademija Viktor, so Sašo Hribar (voditelj zabavne TV oddaje), Slovenija ima talent (zabavna TV oddaja), Darja Zgonc (voditelj informativne TV oddaje), Odmevi (informativna TV oddaja), Ana Tavčar (obetavna medijska osebnost), Muzikajeto (otroška in mladinska TV oddaja), Pisma iz Egipta (igrana TV oddaja) in Dosje: Gradimo suženjstvo (dokumentarna TV oddaja).

 

Dobitniki viktorjev popularnosti, ki jih izbira glas ljudstva, so Denis Avdić (radijski voditelj), Radio Center (radijska postaja), Boštjan Romih (TV osebnost), Slovenija ima talent (TV oddaja), Jan Plestenjak (glasbeni izvajalec) in 24ur.com (spletna stran). Viktorja za posebne dosežke sta prejela režiserja Miha Hočevar in Klemen Dvornik, viktorja za življenjsko delo pa legendarni igralec Janez Hočevar - Rifle.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.