Voditelj Radia 1 razkril, da se je znašel v finančni stiski

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Tudi sam je izkusil, kako je, ko potrebuješ pomoč.
Oglej si celoten članek

Miha Deželak, ki je bil gost ŠOKkasta, je razkril začetke njegove dobrodelne poti, ko se je z Goričkega v Piran odpravil s skirojem. Takrat si sploh ni predstavljal, da bo devet let kasneje v okviru akcije Deželak junak s celotno Slovenijo zbral 1.044.829,69 evra. Povedal je, da jim je nagajal dež in da to ni nič v primerjavi s tem, kar doživljajo otroci, ki jim finančna situacija ne omogoča iti na morje.

Tudi sam se je nekoč znašel v finančni stiski, ko sta se z ženo lotila prenove stare hiše. Povedal je, da je naenkrat je znesek prenove toliko narasel, da nista mogla plačevati delavcev. Takrat jim je na srečo na pomoč priskočila družina in tudi prijatelji.

Miha ima že od nekdaj čut za dobrodelnost, pravi pa, da se dobrodelnost začne pri majhnih stvareh. “Vprašaš sosede, ali jim kaj prineseš iz trgovine,” je predlagal. Pohvalil se je, da je velik vzor svojim otrokom, ki radi sodelujejo pri njegovi akciji. Priznal je: “Po akciji in po tem čustvenem vrtincu imam rad najmanj tri dni mir in tišino”. V podkastu so ga vprašali tudi, ali bi zamenjal službo na radiu in rekel je: “Še vsaj nekaj let si želim biti na radiu. Če pa ne bi bil, bi bil rad receptor. Da vseeno ohranim delo z ljudmi, kar mi je všeč.”

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 18:15 7. Avgust 2023.

    vsekakor je človek dober, verjetno preveč in celo naivno ... zdej spet te popalave... ne vem spet bo neko zbiranje, …

  • 13:53 7. Avgust 2023.

    sponzor radia 1 je Pfizer to že vsem pove vse

  • 12:26 7. Avgust 2023.

    Ta mi gre na ku... !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.