Vložena buča z ingverjem

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Ste že vlagali buče? Okusne so v kombinaciji z ingverjem in cimetom.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Za 2 kozarca po 500 ml:

  • 1 kg mesa buče
  • 150 ml belega vinskega kisa
  • 300 ml vode
  • limona (sok in lupinica)
  • 1 ingver (manjši)
  • 1 cimetova palčka
  • 3 klinčki
  • 300 g sladkorja
  • 1 žlička soli

Priprava:

  • Za vloženo bučo z ingverjem in cimetom narežemo meso buče na majhne kocke. Vse sestavine, razen buče, zavremo, šele nato v prevretku skuhamo bučo na zob. Ko je buča skuhana, jo enakomerno porazdelimo po kozarcih ter jih zapremo.
  • Pečico ogrejemo na 180°C. Pekač napolnimo z vodo in vanjo postavimo kozarce z veliko razmaka med njimi. Ko začne voda v pekaču rahlo vreti, pečico ugasnemo, kozarce pa pustimo še ca. 30 minut.
  • Vloženo bučo z ingverjem in cimetom vzamemo iz pečice in hranimo v hladilniku.

Nasvet:

Vloženo bučo z ingverjem in cimetom hranimo v hladilniku in ima rok trajanja 6 mesecev.

več jedi iz buč poiščite tukaj!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.