Sestavine:
Za 2 kozarca po 500 ml:
- 1 kg mesa buče
- 150 ml belega vinskega kisa
- 300 ml vode
- limona (sok in lupinica)
- 1 ingver (manjši)
- 1 cimetova palčka
- 3 klinčki
- 300 g sladkorja
- 1 žlička soli
Priprava:
- Za vloženo bučo z ingverjem in cimetom narežemo meso buče na majhne kocke. Vse sestavine, razen buče, zavremo, šele nato v prevretku skuhamo bučo na zob. Ko je buča skuhana, jo enakomerno porazdelimo po kozarcih ter jih zapremo.
- Pečico ogrejemo na 180°C. Pekač napolnimo z vodo in vanjo postavimo kozarce z veliko razmaka med njimi. Ko začne voda v pekaču rahlo vreti, pečico ugasnemo, kozarce pa pustimo še ca. 30 minut.
- Vloženo bučo z ingverjem in cimetom vzamemo iz pečice in hranimo v hladilniku.
Nasvet:
Vloženo bučo z ingverjem in cimetom hranimo v hladilniku in ima rok trajanja 6 mesecev.
več jedi iz buč poiščite tukaj!