Veter je odpihnil turbo

Foto: Žurnal24 Domen Kumer je turborazličico narodno-zabavne glasbe (desno) zdaj zamenjal z ele
Včeraj tisto, danes to. Domen Kumer je narodno nošo zamenjal za majico Rolling Stonesov in napoveduje elektroslog. A na domači sceni ni edini.
Oglej si celoten članek

Glasba. "Za turbo sem se pred več kot petimi leti odločil zaradi takratnih trendov, ja. Priznam. Prej sem ustvarjal v Turbo Angels in potem ustvaril Tangels. S tem sem morda povzročil zmedo, da ne vem, kaj hočem," je o prehodu iz turbofolka nazaj v pop komentiral Aleš Vovk - Raay.

 

Prehodi iz žanra v žanr pa na domači sceni niso redkost. Narekujejo jih predvsem trendi.

 

Raay: Ni me sram turbofolka

Ena od bolj opaženih v zadnjem času je bila nenadna sprememba vizualne in žanrske podobe Domna Kumra, ki je s turba presedlal na elektro, ob tem pa je številne komentatorje na spletnih forumih zmotilo predvsem dejstvo, da si je za ta podvig oblekel majico Rolling Stonesov.

 

Foto: Žurnal24 Tangels

"Kot avtorju mi je bilo v zabavni glasbi dolgčas. Ni me sram ustvarjanja v tej branži, saj sem nanizal kar nekaj uspehov. Ne rečem, še kdaj naredim kakšen zabavni komad, vendar se usmerjam v sodobno, a še vedno pop komercialno glasbo, poskušam pa se zgledovati po tujih trendih," je dodal Raay.

 

Alfi Nipič kot Tehno Alfi

V prvi polovici 90. let se je celo narodno-zabavni pevec Alfi Nipič za kratek čas prelevil v Tehno Alfija, ki je izvajal plesno glasbo: “Šlo je za trend, ki je prihajal v Evropo. Zame je bil to izziv in Tehno Alfi je postal hit, pel sem v vseh diskotekah.”

prej Turbo Angels (levo), danes Tangels

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.