Veste, čemu služi predal pod pečico?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Karkoli že imate v predalu pod pečico, ga verjetno ne uporabljate za to, za kar naj bi bil narejen.
Oglej si celoten članek

Predal pod pečico ima v vsaki kuhinji različne stvari. V nekaterih se skrivajo krpe in gobice, v drugih robci, v tretjih pa peki papir in pekač za mafine. Pa veste, čemu pravzaprav služi ta predal?

Predal služi za ohranjanje hrane tople. Proizvajalci mu rečejo tudi 'topli predal'. Vanj lahko shranite hrano po tem, ko je pripravljena, a še ni nared za na mizo. Predal bo hrano ohranil na temperaturi, primerni za postrežbo. Lahko je zelo koristen v primer, da vaši gostje zamujajo in ne želite, da bi se vam hrana ohladila.

Če ne verjamete, lahko to preberete tudi v navodilih za sestavljanje vaše kuhinje, če jih imate še vedno shranjene, seveda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • ode
    23:23 29. Januar 2017.

    Zanimivo, da je imel štedilnik Iskra Corona tri enake grelce, moči 1150W - 2 za pečico in eden za predal. …

  • ode
    20:16 28. Januar 2017.

    Topel spodnji predal imajo, ali so imeli, samo samostoječi kombinirani štedilniki, ki so imeli tudi tretji grelec nad predalom. Pri …

  • 20:04 28. Januar 2017.

    Zdaj to poveste, ko že 15 let nimam več samostoječega štedilnika.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.