Velika kraja, največji hiti

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Leonard cohen Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V Avstriji smo prisluhnili delu koncerta glasbene legende in članom njegove ekipe, ki o Cohenu govorijo le v superlativih.
Oglej si celoten članek

V medijih se je veliko pisalo, da je Leonard moral na turnejo zaradi finančnega stanja. To je delno res, saj mu je menedžer ukradel vse življenjske prihranke, a mislim, da bi šel na turnejo v vsakem primeru, saj je bil po 14 letih pripravljen na vnovično nastopanje,” je v s klobuki in plašči obdanem zaodrju nedeljskega koncerta Leonarda Cohena v avstrijskem Burgenlandu pojasnjeval glasbeni direktor turneje Roscoe Beck.

V Tel Avivu smo igrali pred 55 tisoč ljudmi, v londonski areni O2 pred 20 tisoč ljudmi, pa vseeno so kritiki vseeno rekli, da je šov še vedno imel intimen občutek.
Roscoe Beck, glasbeni direktor Cohenove turneje o koncertih na večjih prizoriščih.

"Besede so to, kar šteje"
Beck, ki je Cohena spoznal med snemanjem albuma Recent Songs pred 31 leti, ko so bili njegovi koncerti “precej glasnejši”, in nato leta 1988 šel z njim še na turnejo I'm Your Man, skrbi za Cohenovo turnejo tudi zadnja tri leta.
Leonardu sem rekel, da je trajalo 30 let, da to naredimo prav. Najpomembneje je, da publika sliši njegov glas in vsako besedo, in temu smo posvetili pozornost, ker je pesnik in so besede to, kar šteje,” je opisal zdajšnjo turnejo 75-letne glasbene legende, ki je obiskovalce Križank podobnega avditorija Sankt Margarethen navdušil, še preden je odpel prvi verz skladbe Dance Me to the End of Love.

Stare pesmi, nov glas
Vitalni, in kot pravijo člani njegove ekipe, tudi izjemno skromni in v primerjavi s pesmimi presenetljivo duhoviti umetnik, ki ga na odru spremlja šest glasbenikov in tri pevke, je v štiriurnem nastopu s publiko delil svoje največje hite v večinoma novih aranžmajih. 

Aranžmaji so v veliko primerih prirejeni za ta bend ali pa so se spremenili ključi, ker se je spremenil Leonardov glas. Starejše pesmi, na primer Suzanne, so se znižale tudi za dva tona,” je pojasnil Beck, ki meni, da je intimnost Cohenovih nastopov mogoče začutiti tudi na večjih prizoriščih, torej takšnih, kakršna je Arena Stožice. Ali je res tako, lahko preverite 12. oktobra v Ljubljani.

Utrinke s koncerta v Avstriji si oglejte v priloženi galeriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.