Vanilijeva terina s pečenimi jabolki

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Če že iščete recepte za okusne praznične sladice, potem ste kliknili prav. Domače presenetite s sladko terino.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 3 jabolka (jonagold ali elstar)
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica pistacij
  • 2 žlici brusnic (posušenih)
  • 1 šilce konjaka
  • 300 g svežega sira
  • 2 žlici surovega marcipana
  • 1 ščepec moke
  • 1/2 stroka vanilije
  • 350 g vanilijevega jogurta
  • 5 listov želatine
  • meta

Priprava:

  • Za terino iz pečenih jabolk z vanilijevim jogurtom olupimo jabolka, jim odstranimo peške ter jih narežemo na majhne kose. Pistacije nasekljamo na majhne koščke. Posušene brusnice namočimo v konjak in pustimo, da se okusi premešajo. Pripravimo želatino. Pravokotno posodo za narastke obložimo s folijo za živila. S čopičem vse strani modela dobro premažemo, da v foliji ne ostanejo gube.
  • Prerežemo strok vanilije in izpraskamo sredico. Marcipan zgnetemo z nekaj moke in ga narežemo na majhne kose. Kremasto zmešamo sveži sir, vanilijo, marcipan in jogurt. Želatino stopimo po navodilih na embalaži.
  • V ponvi stopimo maslo, na njem popečemo kose jabolk, jih posipamo s sladkorjem in jih rahlo karameliziramo. Zalijemo s konjakom. Umešamo pistacije, brusnice in maso svežega sira. Umešamo še želatino in dobro zmešamo.
  • Maso vlijemo v pripravljen model in pustimo nekaj ur ali kar čez noč, da se ohladi.
  • Terino iz pečenih jabolk zvrnemo iz modela in jo narežemo na rezine. Na krožniku ji dodamo žlico vanilijevega jogurta in svežo meto ter postežemo.

več receptov z jabolki poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.