Pred pripravo lešnikovih vafljev z javorjevim sirupom in brusnično smetanonajprej poskrbimo zato, da je maslo na sobni temperaturi. Nato ločimo jajca - rumenjake, mehko maslo, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo.
Lešnike povremo v mleku, odstavimo s štedilnika in počakamo nekaj trenutkov, da se napijejo.
Beljaku dodamo sol in stepemo sneg.
Nato postopoma zmešamo jajčno zmes, lešnike in moko. Na koncu previdno dodamo sneg.
Zagrejemo pekač za vaflje, ga premažemo z malo olja in pričnemo s peko lešnikovih vafljev.
Medtem stepemo smetano in ji dodamo brusnično marmelado. Tople lešnikove vaflje pokapljamo z javorjevim sirupom in postrežemo z brusnično smetano.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.