V posteljo raje s knjigo kot s partnerjem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Najnovejša raziskava, ki jo je opravil Durex, razkriva, da se posamezniki v posteljo veliko pogosteje kot s partnerjem odpravijo s knjigo.
Oglej si celoten članek

Tako na katerikoli dan v tednu obstaja dvakrat večja verjetnost, da bodo ljudje v postelji prebirali fikcijo, kot da bi se predajali mesenim užitkom. Po drugi strani pa imajo lahko knjige z začinjeno vsebino tudi stimulativno vlogo. Kar 63 odstotkov vprašanih namreč meni, da jih branje pravih knjig spravi v primerno razpoloženje za spolne vragolije. Kljub priljubljenosti romanov s seksualno vsebino pa imajo posamezniki še vedno raje realnost. Tako jih kar dve tretjini priznava, da se raje prepustijo posteljnim vragolijam v realnosti, kot da o njih prebirajo v knjigah

Posamezniki s prebiranjem erotične vsebine sicer dobijo občutek, da so postali pravi seksualni avanturisti, vendar to premalokrat izživijo v realnosti. Več kot tretjina vprašanih je namreč odgovorila, da je minilo več kot eno leto odkar so v spalnici nazadnje poskusili nekaj novega. Dalje dobra polovica priznava (60 %), da si svojih spolnih fantazij ne upa uresničiti s partnerjem. Slabo tretjino (28 %) je namreč sram, da bi partnerju zaupala spolne fantazije ali ideje za spolne igrice, paradoksalno pa si skoraj polovica (47 %) želi, da bi bili njihovi partnerji bolj odprti pri deljenju svojih spolnih fantazij. Pri tem med najbolj priljubljenimi fantazijami prevladuje igranje vlog (17%), eksperimentiranje s seksualnimi igračkami (17 %) in uporaba gelov za dodatne užitke (10 %). 

Izsledki nedavne ankete, ki jo je izvedel Durex:

  • 63 % vprašanih je priznalo, da jih prebiranje knjig z žgečkljivo vsebino spravi v pravo razpoloženje za spolnost, vendar jih le 40 % svoje seksualne fantazije tudi uresniči.
  • 47 % vprašanih si želi, da bi jim njihov partner večkrat zaupal svoje fantazije.
  • Kar 43 % vprašanih bi sebe opisalo za razigrane v postelji.
  • 28 % vprašanih priznava, da bi jim bilo nerodno deliti svoje fantazije ali ideje za spolne igrice s partnerjem.
  • Najbolj priljubljene seksualne fantazije: igranje vlog (17 %), eksperimentiranje s seksualnimi pripomočki (17 %), uporaba gelov za dodatne užitke (10 %).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.