V posteljo nikar z mokro glavo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Trije razlogi, zakaj ni priporočljivo z mokro glavo v posteljo.
Oglej si celoten članek

Že babica nas je učila, da z mokrimi lasmi v hladnem vremenu ne smemo ven, dobro pa je tudi, da z mokrimi lasmi ne gremo spat. Zakaj?

1. Glavobol
Kadar spimo, se naša telesna temperatura spusti na temperaturo v spalnici, medtem ko sanjamo (faza REM), pa se spet povečuje. Če imate mokre lase, se temperatura glave ne more prilagoditi telesni, kar povzroča glavobole, zaradi katerih se lahko ponoči zbujamo.

2. Poveča se možnost za infekcijo.
Vzglavniki so idealno mesto za razmnoževanje glivic in bakterij, saj se na njih nabirajo znoj, mrtve kožne celice in naravna olja, ki jih izloča koža.

3. Lomljive konice
Mokri lasje so zelo občutljivi in še bolj nagnjeni k poškodbam kot suhi. Ležanje na mokrih laseh še zlasti škodi konicam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:20 9. Januar 2016.

    Kadar spimo, se naša telesna temperatura spusti na temperaturo v spalnici... Nisem še videl človeka, ki bi bil živ pri …

  • 11:31 9. Januar 2016.

    ??!!!!!??????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.