V Kamniku tek in tradicija

Foto: Arhiv tek Foto: Žurnal24 delavnice
Kamnik te dni prireja Veronikin tek, srečanje pevskih prijateljev, praznovanje stoletnice šole in društvenega doma v Mekinjah ter prikaz starih kmečkih opravil. Kljub kislemu vremenu se zato izplača odpraviti v ta del Slovenije.
Oglej si celoten članek

Za piko na i kostanj

Danes ob 9.30 se bo dogajanje začelo s 4. Veronikinim tekom po starem mestnem jedru, na katerega se lahko prijavite še danes (prijavnina je 10 evrov). Ob 16. uri se boste lahko udeležili praznovanja stoletnice društvenega doma, kjer vas bo zabaval ansambel Grintovci, ob 19. uri pa boste lahko pred kavarno Veronika poslušali srečanje pevskih prijateljev. Če boste Kamniku namenili ves konec tedna ali pa ga boste obiskali le v nedeljo, si boste lahko takrat od 10. ure ogledali predstavitev starih kmečkih opravil (striženje ovac, stiskanje mošta, izdelavo košev, viter, metel in podobnega), za piko na i pa se boste lahko posladkali s pečenim kostanjem.

Ustvarjalno

Na lončarski delavnici v Slovenskem etnografskem muzeju bodo danes ob 11. uri otroci opredmetili glino ter ustvarili vse, kar spominja na gozd, pravljične palčke in jesen. Cena delavnice je 6 evrov, družine imajo popust.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.