Capriccino je novejša različica kapučina, le da pri pripravi zanjo namesto kravjega mleka uporabijo kozje. Dišeče in penaste različice kave se je že razveselilo veliko njenih ljubiteljev, ki trpijo zaradi laktozne intolerance. Teh naj bi bilo po ocenah združenja Italijanskih kmetov zelo veliko – več kot sto tisoč otrok in malo manj odraslih, medtem ko so mleko, primerno zanje, do zdaj ponujali le v 0,5 odstotka gostinskih obratov.
Letos pa so Italijani končno presenetili s kapučinom, narejenim s kozjim mlekom, pozabili pa niso niti na otroke. Zanje je od zdaj na voljo različica vroče čokolade, imenovana cioccaprino, ki je prav tako narejena iz kozjega mleka.
Ker je kozje mleko dražje od kravjega, je tudi cena capriccina nekoliko višja. Zanj naj bi v večini italijanskih kavarnic odšteli okoli dva evra, medtem ko se cena klasičnega kapučina giblje okoli 1,20 evra.
hvala za kritiko. sem namreč ena takih, ki prebrano vzame za sveto. hvala, v bodoče bom bolj pozorna.
V vsakem primeru, pa bi morda koga, ki se spopada z laktozno intoleranco, pa ne ve kaj točno je to, …
Res nimam besed, ko preberem take za lase privlečene članke. Najprej naj se žurnalovi "novinarji" poučijo o tem kaj je …