"V hitri hrani ni prihodnosti“

Foto: POP TV Gostilna išče šefa 3, knjiga Foto: POP TV Gostilna išče šefa 3, knjiga Foto: POP TV Gostilna išče šefa 3, knjiga Foto: POP TV Gostilna išče šefa 3, knjiga
Bine Volčič je združil recepture tradicionalnih slovenskih jedi in jim dodal moderen pridih.
Oglej si celoten članek

"V snovanju receptov za letošnjo sezono Gostilne so bile moj navdih jedi, ki so jih gostinci po večini žal izključili iz svojih jedilnih listov. Sam sem jih želel obuditi v modernejši obliki,“ je povedal šef Bine Volčič. "Postavil sem se torej pred izziv - kako vsem dobro poznane okuse začiniti z mojo kuharsko noto, ob tem pa z uporabo modernih kuharskih tehnik narediti pripravo teh jedi še bolj zanimivo.“
 
Recepte je združil v knjigi Gostilna išče šefa 3, ki je že na knjižnih policah. Vsi željni novih receptov se bodo lahko preizkusili v Binetovih receptih, ki bodo pričarali vonj domače nostalgije in postali šefi v lastni kuhinji.
 
"Čeprav je tempo življenja veliko hitrejši kot včasih, upam, da bo tako v slovenskih gostilnah kot tudi v domačih kuhinjah kmalu spet dišalo po 'tatarcu' in 'jesih flajšu', hobotnici v solati, odojkovi krači, piščančji obari, šmornu, mlečnemu rižu, hruškah v vinu, … Meni te jedi v spomin prikličejo otroštvo, rad pa bi, da jih poznajo tudi današnje mlade generacije, saj v 'hitri hrani' ni prihodnosti," je še dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.