"V snovanju receptov za letošnjo sezono Gostilne so bile moj navdih jedi, ki so jih gostinci po večini žal izključili iz svojih jedilnih listov. Sam sem jih želel obuditi v modernejši obliki,“ je povedal šef Bine Volčič. "Postavil sem se torej pred izziv - kako vsem dobro poznane okuse začiniti z mojo kuharsko noto, ob tem pa z uporabo modernih kuharskih tehnik narediti pripravo teh jedi še bolj zanimivo.“
Recepte je združil v knjigi Gostilna išče šefa 3, ki je že na knjižnih policah. Vsi željni novih receptov se bodo lahko preizkusili v Binetovih receptih, ki bodo pričarali vonj domače nostalgije in postali šefi v lastni kuhinji.
"Čeprav je tempo življenja veliko hitrejši kot včasih, upam, da bo tako v slovenskih gostilnah kot tudi v domačih kuhinjah kmalu spet dišalo po 'tatarcu' in 'jesih flajšu', hobotnici v solati, odojkovi krači, piščančji obari, šmornu, mlečnemu rižu, hruškah v vinu, … Meni te jedi v spomin prikličejo otroštvo, rad pa bi, da jih poznajo tudi današnje mlade generacije, saj v 'hitri hrani' ni prihodnosti," je še dejal.
"V hitri hrani ni prihodnosti“
Bine Volčič je združil recepture tradicionalnih slovenskih jedi in jim dodal moderen pridih.