V Dvoru filmi s homoseksualno tematiko

Foto: Žurnal24 Posamezne projekcije bodo od 29. novembra do 2. decembra še v celjskem Kinu Metr
V ljubljanskem Kinodvoru se je začel 23. festival gejevskega in lezbičnega filma, ki bo zavrtel 37 filmov.
Oglej si celoten članek

V ljubljanskem Kinodvoru se je začel 23. festival gejevskega in lezbičnega filma. Uvedla sta ga kratek slovenski dokumentarni film Življenje lezbijk in gejev v Krškem ter tajvansko-kitajska drama Tatu, dobitnika nagrade teddy za najboljši film na letošnjem Berlinalu.

Obiskovalci si bodo lahko do 1. decembra ogledali 37 filmov s homoseksualno tematiko, v ospredju pa bo letos azijska produkcija. Zavrtelo se bo 20 igranih in tri dokumentarni celovečerci ter 17 kratkih filmov. V okviru festivala bo 26. novembra v Kinodvoru potekala okrogla miza o GLBT filmu.

Festival, ki ga organizira Društvo ŠKUC, velja za najstarejšo tovrstno prireditev v Evropi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.