V Benetkah se je začel karneval

Foto: Žurnal24 Na letošnjem beneškem karnevalu v dvanajstih dneh pričakujejo približno milijon Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Od petka gre v Benetkah zares – začel se je karneval, ki je mesto na vodi za dvanajst dni potegnil v vrtinec veseljačenja in plesov v znamenitih beneških maskah.
Oglej si celoten članek

V dvanajstih karnevalskih dneh v Benetkah pričakujejo več kot milijon obiskovalcev – ti vsako leto krepko načnejo potrpljenje približno 62 tisoč Benečanov, ki živijo v starem mestnem jedru, mnogi pa med karnevalom raje pobegnejo iz mesta. Za letos so organizatorji karnevala, ki so ga uradno prvič priredili leta 1268 (Mussolini je karneval v tridesetih letih dvajsetega stoletja prepovedal, preporod pa je beneško pustno rajanje začelo počasi doživljati šele konec sedemdesetih), obljubili nekaj novosti, med katerimi je tudi predstava lova s sokoli.

Za maskami je dovoljeno vse?
Na mestnih trgih bo do konca karnevala živahno pozno v noč in plesalo (prišli so tudi brazilski karnevalski plesalci) se bo na vse: disko, rock, tango, Mozarta ... Kot pred stoletji se bodo na ulicah pomešali vsi, a le tisti z debelimi denarnicami bodo v maskah lahko vstopili na plese, ki v starih palačah trajajo vso noč. Vstopnica za takšne razkošne plese, ki se zjutraj velikokrat končajo z vročo čokolado in pecivom, stane tudi nekaj sto evrov, goste pa zabavajo operni in plesni zvezdniki.

Za konec ognjemet
V nedeljo so v Benetkah gledali procesijo Festa delle Marie, ki se spominja osvoboditve mladih deklet, ki so jih leta 948 ugrabili istrski pirati. V mesto pa je "priletel" tudi karnevalski angel. Letos je to že precej pozabljeni rapper Coolio, častni gost karnevala, ki je trg Piazza San Marco in številne veseljake v kostumih iz osemnajstega stoletja posul s konfeti. Veliki finale karnevala v Benetkah bo v torek, petega februarja, ko bo mesto razsvetlil ognjemet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.