V Afriko z novo himno

Foto: Žurnal24 Pri novi himni so med drugim sodelovali Dominik Trobentar in Dare Petrič (oba Ha
Slovenija ima krila. Še ena slovenska športna himna.
Oglej si celoten članek

“Namen projekta Slovenija ima krila je podpora slovenskim športnikom. Ne govorimo o nogometni, ampak o športni himni,” o novi himni pravi idejni vodja projekta Aleš Benko.

Čeprav naj bi šlo za vsesplošno športno himno, njeni avtorji pričakujejo, da se bo vrtela predvsem med svetovnim nogometnim prvenstvom: “Tukaj imamo zelo velike apetite,” v smehu odgovarja Benko. Pesem ima po njegovem mnenju vse elemente, ki bi jih Slovenci morali sprejeti: “To so frajtonarica in rokenrol, ki sta zdaj moderna, prepoznaven lahek tekst in melodija.”

V projektu sodelujejo številni domači glasbeniki, poleg pesmi pa prinaša videospot, glasbeno kompilacijo, spletno stran ter plesno in navijaško koreografijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.