Usodna prva tri leta po ločitvi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nova raziskava v Veliki Britaniji je pokazala, da je ločenim parom najbolj žal, da je ločitev prizadela njihove otroke.
Oglej si celoten članek

Odvetniška pisarna Seddons iz Londona je izvedla raziskavo, v kateri je sodelovalo 876 ljudi, ki so se pred kratkim ločili. Največ vprašanih, kar tretjina, jih je odgovorilo, da jim je ob ločitvi najbolj žal, kako se počutijo otroci. Poleg tega so navedli pomanjkanje financ, nekateri pa postopek ločitve.

32 odstotkov vprašanih je razkrilo, da so njihovi otroci ločitev težko prenesli, 22 odstotkov pa jih je dejalo, da je ločitev vplivala na otrokov uspeh v šoli. Na drugi strani 24 odstotkov vprašanih meni, da ločitev ni vplivala na njihove otroke, 7,6 odstotka pa jih je odgovorilo, da je ločitev pozitivno vplivala na njihove otroke.

Kritična tri leta po ločitvi

V rezultatih raziskave so preiskovalci staršem, ki se ločujejo, podali še nekaj nasvetov. Izjemnega pomena je, da se starši vsaj prva tri leta po ločitvi otrokom bolj posvečajo, posebej če je govor o majhnih otrocih. Prva tri leta so namreč usodna. Otroci so sposobni dobro preživeti ločitev; vse, kar potrebujejo, je podpora staršev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.